Min toshiba!

Woho! Min nya dator har anlänt. Allting är instalerat och klart. Än så länge fungerar allt precis som det ska.

Jurist for life

Jag vill bli jurist så himla mycket att jag skulle kunna göra vad som helst för det men jag ha sån jävla panikångest jämt och jag måste ta mig in för jag vet inte vad jag vill göra annars för jag vill ju inte skriva eftersom jag har insett att jag hatar och skriva och jag känner att jag verkligen vill sätta dit en massa kräk så som jag får göra om jag lyckas utbilda mig till åklagare efter tio tusen års studier men det är så förbannat mycket man måste tänka på och allt blir bara en gröt i hjärnan som aldrig tar slut.

Jantelagen personifierad


Ska lägga ut mina betyg. För första gången i mitt liv är jag faktiskt nöjd med betygen. Jag har aldrig varit det och det känns främmande att vara glad över dem och jantelagen stretar emot. Som när jag i lågstadiet gjorde ett mål i stadsserien i fotboll och inte vågade hoppa och skrika som de andra brukade göra. De som faktiskt brukade göra mål. Fan att jag inte hoppade och skrek halsen av mig. Då hade stoltheten hållt i sig fortfarande. Jag tänker inte stå och bli generd framför målet igen. Nu ska jag göra min segergest. Jag ska lägga ut mina betyg.

Jag fick fakiskt 2 IG. I Idrott och hälsa A och Matematik B. Vilket absolut inte blir något problem. Matematikkursen ska jag välja bort efetrsom jag hade den på utökat program och Idrotten ska jag fixa ett G i nästa år. Eftersom Idrottsbetyget inte räknas om det sänker medelbetyget spelar det ingen större roll.

Mina betyg för 1:an och 2:an:

Bild och form A - VG
Datorkunskap - VG
Matematik A - VG
Textil A - VG
Engelska B - VG
Engelska A - MVG
Småföretagande A - MVG
Fotografisk bild A - MVG
Mediekommunikation A - MVG
Mediekunskap - MVG
Medieproduktion A - MV
G
Multimedia A - MVG
Naturkunskap A - MVG
Samhällskunskap A - MVG
Svenska A - MVG
Svenska B - MVG
Textkommunikation A - MVG

Matematik B - IG
Idrott och Hälsa A - IG

Mina betyg och medelbetyget

Betyg

Min lillebror fick sina betyg idag och han var helnöjd. Själv fick jag mina betyg i förrgår. Jag funderar på att följa med stömen och lägga ut dem. Men det är så, jag har aldrig sagt till någon vad jag har för betyg. Kanske i något enstaka ämne men aldrig alla..

Netonnet suger

Har arit på Lilla bageriet med Storasyster och Madde. Nu är jag trött och har ont som fan i huvet.

Har mejlat netonnet och frågat vad fan som har hänt min hårddisk. Jag skickade in min externa hårddisk dit för andra gången för över en månad sedan. Nu vil jag faktiskt ha tillbaka den. De svarade att de inte visste vart den var. Du ska jag skälla lite mer och skriva att jag vill att dem ska skicka den på direkten.

Om mig

Nu är det alltså tänkt att jag ska presentera mig själv. Jag heter Evelina, är 17 år och bor i Lycksele. Det är det som är rätt så basic och mer behöver du inte veta egentligen. Men jag kan gå igenom lite till saker.

Jag är dum nog att gå medieprogrammet fastän jag vill bli åklagare. Jag är smart nog att ha en chans att ta mig in trots att jag går media.

Jag ljuger på tok för lite. Har ni tänkt på vad världen skulle bli lättare om man ljög mer? Några fler vita lögner och förvrängda sanningar hade jag kunnat dra, men du kan alltid lita på att jag är ärlig mot dig. Det betyder inte att jag är en ängel, jag kan snacka snacket jag också men står alltid för det jag säger.

Jag har sämre självförtroende än vad många tror. Jag har skyhöga krav på mig själv och kan bli alldeles hispig. Mina lärare säger att jag har attitydproblem, men jag håller inte med. Jag säger min åsikt och de vill inte höra den. Ett annat handikapp jag har är mina ben. De funkar inte som de ska och därför har jag problem med att gå.

Jag älskar att klä upp mig men har alldeles för lite pengar för att köpa nya kläder hela tiden. Tradera är min bästa vän. Jag får 1050 kronor i studiebidrag och extraknäcker för Norrlands största tidning där jag tjänar bra men sällan. That’s it.

Jag är mer politiskt engagerad än genomsnittspolitikern i Storuman, vilket egentligen inte säger mycket men jag är engagerad. Jag tillhör vänstern på den politiska skalan och är väldigt intresserad av jämställdhet och jämlikhet. Så det så.

Jag gillar inte vandrande pinnar, fisk, högern och särskrivningar. Jag gillar vänstern, sötsaker, massage, umgås och resa.

Färdigt.

Så, finally färdi med min nya blogg. Så nu är det bara för mig att börja skriva :)

Under construction

Håller på att fixa lite med min nya blogg nu.. får se när den blir klar för användning.