Kära Eva

Du skrev till mig via min blogg på vk.se. "Skärp dig va. Denna läsarjakt.. Trovärdigheten är snart helt borta". Jag beklagar att du blev förvirrad av min rubrik som löd som den gjorde. Jag förstår också att du blev genuint besviken när du såg att brödtexten i den följande bloggen inte innehöll ett ärligt erbjudande till dig att ligga med mig. Jag förstår att du fick förhoppningar som sedan krossades. Att det var ett stycke poesi vars namn var just "vill du ligga med mig?" hade ju ingen kunnat ana.

Vill du ligga med mig?

Måste bara säga att estradpoesi är hur underbart som helst!


CCS

Vet ni hur man gör en tryckmätning av vadmusklerna? Det vet då jag nu i alla fall. Det går till så att patienten får byta om till shorts för att sedan lägga sig på en bänk. Läkaren frågar om hon vill ha bedövning och följaktligen svarar patienten först att det inte behövs men ändrar sig sedan. Efter att ha sprutat in bedövningsjoxet med en nål alldeles för stor för ärendet måste läkaren skynda så att hon hinner sticka med den riktiga nålen. Här är det väldigt bråttom för man vill ju verkligen inte att bedövningen ska hinna börja verka. Man sticker nålen in genom benets framsida, för att genom den vägen ta sig till vadmuskeln. Alltså, nålen sticks in sex till sju centimeter i framsidan, för att sedan komma till baksidan efetr att ha gått rakt igenom benet. Icket att glömma att man gärna får 'mosa runt' lite i högerbenet för att hitta ett bra läge. Spricker ett eller annat blodkärl gör inte det något. Sedan ska en kateter föras in i benet. Katetern är inte alls tjock så det är ingen större fara. När katetrarna är på plats ska patienten springa på ett löpband. Läkaren kan gärna säga något vitsigt som "Ja, nu ska vi se till att du får så ont som möjligt". Patienten ska springa i och säga hur ont hon har på en tiogradig skala. så går det om man har CCS

Det blev också lite rolig shopping i Umeå:

- ett par skor
- ett par jeans med hög midja (riktigt hög)
- ett par jeans med normal midja
- en kjol med hög midja
- ett halsband
- en tröja
- två nässmycken
- ett par strumpbyxor

Fantastiskt!

Vaknade av att Moa ringde och berättade att hon klarat uppskrivningen! Grattis! :D Dessutom har jag kännt lillbebisen sparka i storasysters mage. Känns helt fantastiskt. Tänk att det finns en liten liten människa där inne!

Dagens

Dagens pinsamma: Tur nog var det inte mig det hände. Vid elvatiden knackade det på dörren. Eftersom jag hade lagt mig för att se på Tusenbröder så var jag halvnaken med morgonrocken på mig när jag öppnade dörren. "Oj, fel våning", sa fem tjejer som måste vara nya på elevhemmet, fnissade som fan och stack iväg. Jag hörde i trapphuset hur en av dom sa hur pinsamt det var. Jag skrattade och återvände till Tusenbröder.

Dagens business: Sålde gammdatorn till Tjottas för 75kr. Är mest glad över att bli av med den. Mamma sålde min skärm för 700.

Dagens replik: Jag tycker jag fick till det ganska bra på friluftsliv-förhöret idag. "Stenåldersbostäder, vad är det för något", sa läraren. Alla satt tysta. Efter ett tag svarade jag "Tjaaa, elevhemmet börjar ju bli gammalt". Det var faktiskt roligare då.

Dagens Happyface: Jag och Moa blev färdiga med projektplaneringen och vi har lyckats riktigt bra. Iren tittade på papperna och sa att det såg väldigt bra ut.

Dagens hottie: Går oavkortat till Özz Nûjen som i Tusenbröder spelar den lånhåriga fången Ismet.


Test

Guys Think You're Easy to Be With... But Not Easy
You're definitely a flirt - and a good one.
But you also know that you shouldn't make a move on any cute guy who passes by.
You save your seductive moves for someone who already knows the real you.
That way, your sex appeal is just part of the whole package.
Are You An Easy Girl?

Test

Your Mind is NC-17 Rated
You're mind is so filthy... you should should be washing every part of you out with soap.
If your thoughts can go dirty, they do. Almost everything is NC-17 to you!
Do You Have a Dirty Mind?

Test

Och det här "så bra är ditt liv"-testet var ju till stor nytta.

Your Life is 50% Perfect
Your life is pretty normal - sometimes great, sometimes not so great.
You have a lot of good stuff going on. Your life may be more perfect than you realize.
How Perfect is Your Life?

Test

You are a Romantic Date
Your dating philosophy?
"Date to fall in love"
You prefer your dates to lead you down a romantic path
If there's no soulmate connection, you're just wasting your time

Guys to look for:
Guys serious about love, who say they're ready for marriage
Search for guys looking to "settle down" or "meet my match"
Because if a guy's just playing the field, he won't give yout the romance you crave
What Kind of Dating Diva Are You?

Test

You Should Learn Spanish
For you, learning a language is about career advancement and communication.
Knowing Spanish will bring you tons of
possibilities for jobs and travel. Bárbaro!
What Language Should You Learn?

Som om jag inte redan förstod det :)

Test

You Are 74% Grown Up, 26% Kid
Congratulations, you are definitely quite emotionally mature.
Although you have your moments of moodiness, you're usually stable and level headed.
How Emotionally Mature Are You?

Bloggarna i rosa

Jag har varit och bloggat runt lite. eller läst. Jag har kommit fram till följande: Som tjej ska din blogg gå i rosa eller lila. Headern, det vill säga den lilla biten ovanför själva inläggen, ska vara ett kollage av vederbörande bloggare i olika munderingar och positioner. Bilderna är alla tagna i samma foundation- och tandkrämsnedsmutsade spegel. Bloggen handlar om smink och kläder som bådadera allt som oftast är inhandlat på H&M. Jag säger inget illa om dessa bloggare inte alls (läs: jo, jag tycker det blir jävligt tråkigt när alla skriver om samma ballerinasko men jag försöker febrilt att hitta min rätta blogg-anda och ska inget annat än att hålla käften för de här tjejerna håller sig till sitt).

Nu har jag varit första dagen på skolan och elevhemmet. Känns väldigt tomt utan Nina och Anette.

Back, but not really on track

Okej. Nu sitter man här på elevhemmet igen. Det känndes lite halvjobbigt att sova här igen men jag börjar vänja mig. Igår gjorde jag en del. Jag cuttade min blomm, möblerade om, dammsög, skurade golvet, packade upp alla saker och var uppe hoc Olov och fick låna en nätverkskabel. Egentligen är det Idrott på schemat nu men både jag och moa satsar på att bli ordentligt färdiga med projektplaneringen.

Mycket najs årskull med fjälledare!

Can I put my delicious squash in your oven?

Åh, jag vill också bli sådär romantiskt förförd!


Sjuklingen på antibiotika

Ja, som sagt känner jag mig inte alls bra. Har egentligen inte gjort det på ett bra tag. Särskilt inte på kvällarna för då ha jag haft känslan av att ha Saharas hetta inne i huvudet och Sibiriens köld utanpå skinnet. Det känns inte supernajs direkt. Däremot har jag ändå känt mig relativt pigg under dagarna. Men jag misstänkte att jag hade en infektion i kroppen så jag gick till vårdcentralen och lämnade prov. Någon timma efteråt ringde läkaren på min mobiltelefon och sa att jag inte hade nån infektion och att allt var lugnt. Just därför var det inte med liten förvåning som jag idag öppnade ett brev där det stod att jag hade en infektion och att antibiotika fanns att hämta på apoteket. Tycker bara det var så himla onödigt att hon sa att det inte var något när de inte hade gjort alla tester än. Aja, nu ska jag äta antibiotika i en vecka och jag får hoppas det blir bättre sedan. Ska ju faktiskt till NUS på onsdag.

 Apropå NUS så såg jag faktiskt min läkare idag på Lilla bageriet här i Lycksele. Sånt känns alltid konstigt. Att träffa läkare utanför sjukhuset. Det påminner en liksom om att man har ett fel. På onsdag är det tryckmätning som gäller. Det går kort sagt ut på att de ska sticka in rör i mina ben, längs med musklerna, och sen får jag springa eller gå på ett band. Jag gissar att jag kommer att gå för jag kan ärligt talat verkligen inte komma ihåg när jag sprang sist. Jag tror det var tre år sedan.

Hjälp en sjukling att bli lite gladare. Rösta på henne via länken som följer. Det tar inte mycket av din tid men gör mig överlycklig. Klicka här för att komma till röstningen!

No mayday

Jag borde ha skrivit något men det har inte blivit av. Har inte gjort ett skit idag så jag satsar på en mer händelserik dag imorgon.

Projektkvällen

Yes. Ikväll var det projektplanering som var huvudnumret. Jag och Moa satt i över två timmar och vi är fortfarande inte klara med planeringen. Vi ser till att hinna färdigt innan deadeline men det lär bli precis innan. Soft Schema till veckan i alla fall. Om jag far på söndag kommer jag nog att vara med på idrotten. Far jag på Måndag så tar jag en sen buss så jag missar den. Men det är ingen big deal. Idrotten är det ämnet jag oroar mig minst för och bryr mig minst om.

RÖSTA NU! här är mitt tävlingsbidrag!

Evelina.Mp3

Skolan har börjat igen. Hade ont i magen inatt så jag somnade 03.30 och gick upp drygt två timmar senare. Kunde inte sova på bussen till Storuman så det fick vara. Det första jag sa till Peter, min handledare, på det nya läsåret var "Peter, jag vill ha ledigt". Efter att ha tittat på min kallelse till sjukhuset så säger han "visst inser du vilket datum det är?" och börjar skratta. En kvart innan jag har tiden på NUS så avgår bussen från skolan mot fjällen för höstfjällturen. Aja, man kan ju inte få allt här i livet :)

Ikväll ska jag och Moa hinna med projektplaneringen eftersom den ska vara inne på måndag. Hoppas allt går bra.


Du, visst kommer du ihåg att rösta? Rösta här

Rösta rätt!

Skit i allt vad politik heter! Nu fick jag med mitt bidrag till tävlingen på Bilddagboken.se så rösta på det här

Fear no darkness promised child


Choukladmousse med skatan

Nu ska jag berätta om min dag. Min dag igår hann inte sluta innan den bhär började. Efter att ha varit megadeppad igår så somnade jag kring tre med magkatarr och paniken i huvudet. Klockan halv åtta knackade pappa på dörren och väntade med en telefon i handen, i luren väntade en värmlänning från Frösundas kris- och bemanningsenhet. Jag skulle jobba men eftersom jag skulle vara med Catherine och klippa mig så sa jag nej. Hon övertalade mig att jobba till 12.

Efter jobbet var det stan som röjdes med Catherine. In en snabbis på V.I.P och klippte mig och efter det var det Indo som gällde. Kvarteret Skatan och lite chokladmousse bjöds det på efter det. Nu ikväll har jag varit med världens bästa Moa. Vi åt också lite och tittade lite på Kvarteret Skatan

Ny frisyr!


The Streets

Jag har fått en ny förälskelse. The streets. Helt underbart och jag gråter.


Tillbaka till verkligheten - och Lycksele

Efter att ha skrattat, skvallrat, pratat, shoppat, ätit, promenerat och umgåtts sedan i onsdags är jag nu tillbaka från Vännäs. Farmor är en av de bästa jag vet och det har varit hur roligt som helst att vara med henne lite. Vi var en sväng in till Umeå men det blev inte värst mycket inhandlat. Jag köpte en bh och resten spanade jag mest bara in inför när jag ska shoppa loss med mamma. Jag vet inte hur det är för andra, men jag kan prata med min farmor om allt och det är ovärderligt. Men det bästa av allt är att jag ha sett farmor skratta så mycket att hon grät, faktiskt.

Mia och Klara

Nu ska jag äntligen snart fara tll Vännäs för att träffa kärt folk. Det var najs att få sova i sin nya stora säng men nu bär det äntligen iväg. Jag vet inte riktigt när jag kommer hem men jag gissar på lördag.

Jag och Elin har sett på Mia och Klara. Jag gillade tjejerna redan när de var ett radioprogram. De fungrar precis lika  bra i tv-rutan. Svenska komediserier på ettan är nästan alltid bra. Så nu blev jag riktigt sugen på att ladda hem Kvarteret Skatan, för det är trots allt bäst.

Timbuktu flashback

Klantig som jag var missade jag bussen. Den har alltid i gått 19.55. Just nu hade den bestämt tänkt fara en kvart tidigare. Aja, jag får då inviga min nya säng. Det känns mer än bra!



Nu när jag tittar på bilden från mitt rum inser jag att det hänger mycket Timbuktu på väggarna. Jag tänker inte på det längre eftersom jag är så van. Jag var verkligen ett stort fan. Dagen då jag mötte honom för att göra en intervju var nog den absolut bästa hittils. Helt lovely.

Nu lyssnar jag sällan på Jason utan masken. Jag kan komma på mig själv sjungandes Det luktar rök eller Gott folk men det blir allt mer sällan. Men faktum är att han är lika bra nu som han var då. Jag gillar det fortfarnde. Jag och Moa klev in på Sibylla idag och jag hörde direkt att det var han som spelades, fastän det var på engelska och jag hörde inte vad sjöng. Texterna är underbara och jag kan nästan varenda en. Det är nog också just därför jag inte lyssnar lika mycket längre. Det är som att ta fram cykeln efter vintern när man lyssnar på något väldigt  bekant efter en lång tids uppehåll - man vet instinktivt när man ska trampa och svänga, man vet när funken styr våra steg.

I'll be back

Nu blir jag borta ett par dagar. Drar som sagt raggen till Vännäs och tänker vara där till typ fredag. När jag kommer hem ska jag provsova min nya underbara 120cm breda säng! Ciao!

Voy a ir a Vännäs

Så. Nu var det fixat så att jag drar till Vännäs imorgon. Hålla världens bästa farmor sällskap lite och passa upp på henne genom att laga mat. Det tycker jag hon förtjänar. När jag ändå är i Vännäs ska jag träffa Marina som nästan har bosatt sig där. Eller hon har varit där hela sommarlovet i alla fall. Men det känns fint, jag har aldrig varir med henne utanför skolan förut.

Nej. Vad säger vi om att fixa mat så man kan dra iväg på jobbet?

Min dejt med Moa

Jag känner inget sug efter att jobba mer. Jag vill inte sluta men jag känner inte för att jobba just ikväll. Det skulle vara så mycket roligare att få spendera kvällen med Moa. Vi åt frukost på Lilla bageriet och lunchade. Egentligen åt vi inget eftersom båda var mätta så vi satt bara och pratade. Vi pratade om skolan, utlandet och om den mystiske skrivaren som började SMSa mig i morse. Vi ska dejta imorgon också, jag och Moa alltså.

Nu tror jag att jag ska fara på Jysk och köpa en ny säng. Hittade en jättefin trenchcoat på Öhmans som jag också vill ha. Får fråga mamma och pappa om jag kan få låna pengar till den eftersom mina sista pengar efter stockholmsshoppingen har gått till fika med Moa och mobilpengar.

Repris på sjukhuset på fjällturen

Det känns snäppet bättre. Inte bra, inte än. Jobb igen om en och en halv timme och jag orkar egentligen inte. Jag får hoppas på en lugn natt med mycket tid för mig själv. Som tur är ska jag få träffa Moa imorgon och gratta henne ordentligt!

Jag insåg igår, eller om det var i förrgår, att jag har tid på sjukhuset för tryckmätning den 27 Augusti. Det har jag vetat länge men det var då jag insåg att samma dag ska alla tredjeringare ut på fjällturen. Jag har väntat på den här tiden i nästan fyra månader och tänker inte boka om. Så det ser inte bättre ut än att jag blir på sjukhuset den här fjällturen också. Synd, för jag hade börjat vänja mig med tanken på att fara. Förra fjälturen som  var i mars åkte jag och Engela in med våra ben in i en skoterpulka. Morfin och taxifärder senare var vi i Sorsele på sjukstugan. Jag hade tur som hade Kicki med mig då så jag slapp vara ensam. Nu kommer jag ha mamma med mig så jag behöver inte vara det nu heller. Skönt.

Förlåt mig

Okej, jag har ett bekännande att göra. Jag har ett problem. Problemet är bara mitt och i grund och botten ingen annans än mitt fel. Ibland blir allting fel och den bhär gången var det mitt fel. Förlåt mig.

Yamahas nya ljudlogga

Något jag absolut tycker är att alla borde gå in på länken nedan och rösta. När ni har röstat kan ni länka vidare den i er blogg. Bra ljudlogga!

Ljudlogga för Yamaha musikinstrument

Du är så bäst

Tillbaka från Stockholm nu. Idag handlades bara underkläder. Födelsedagspresent till Moa och en duärsåbästpresent till storasystern. Hon blev glad för nu kan hon äntligen lukta gott igen :)

Stockholm so far

Okey. Nu är halva huvudstadsvistelsen avklarad. Ståendes på trötta och ömma fötter försöker jag skriva lite i lobbyn. Igår köptes två klänningar, två par skor, ett halsband och lite sockar. Idag har jag köpt ett till par skor. Det var egentligen mest i panik eftersom jag hade så förbannat ont i fötterna. Antal sedda kändisar: 1 - Micke Nykvist. Han såg lika sliten ut i verkligheten. Jag, pappa och lillebror var och fikade på ett fik som heter Bönan. äckligare cheescake har jag aldrig varit med om. Huva! Det blir att käka lite och shoppa lite till innan det blir dags att dra sig tillbaka till hotellrummet som jag och Oskar delar.

Vi tappade bort Oskar idag. Jag var inne och kikade i en massa affärer och mamma och pappa gick före. Nä jag hade gått Drottningatan ut och var i Gamla stan var Oskar borta. Vi väntade i 45 minuter och när han fortfarande inte hade kommit gick jag och mamma till slussen før att ta tunnelbanan till hotellet och pappa fick gå tillbaka till centralstationen via Drottninggatan och spana efter den førlorade sonen. Nær jag och mamma skulle på tåget ringde Oskar och beræættade att han var på hotellrummet och vi blev førvånade. Så snabbt var det æventyret øver, som tur var.


(Tangentbordet ær knæppt, ha øverseende med det)

Burdepp gör det igen!

HALLELUJA! Deppan och Burton ska samarbeta igen! Det går inte annat än att älska det! Depp ska spela Hattmakaren i Alice i underlandet. Burton hade omöjligt kunnat välja en bättre film. Den kommer att bli helt underbar som en Timfilm. Vilka ska de andra vara då? Här är min lista:

Alice: Evanna Lynch (Luna Lovegood i Harry Potter)
Smilkatten: Jack Nicholson (Men den lär vara animerad i filmen)
Tweedle Dee: Kort tjock mörk kille
Tweedle Dum: Lång spinkig ljus kille som ser jävligt arg och bitter ut.
Haren: Timothy Spall (Scabbers, Beadle)
Drottningen: Helena Bonhem Carter
Kungen: Danny DeVito
Kaninen: DJ Qualls

!Estocholmo!

Okey. Nu är det såhär det ligger till. Jag, Evelina Mårtensson drar till huvudstaden imorgon och kommer tillbaka på torsdag eller fredag. Nu är det några saker jag ska hålla tummarna för:

1. Att mamma, pappa, lillebror och jag håller sams
2. Att det blir någorlunda okej väder
3. Att jag hittar någon riktig najs sommarrea

Ansiktstävling

Tävling på bilddagboken om hur det ser ut när man använder ACO-produkter. Här är mitt tävlingsbidrag :)


Lunchdejt med Nina

Woho, jag och blondinen från Gargnäs var och luchade på Indo café idag. För de som inte vet så bodde vi i samma korridor på elevhemmet i två år men nu har ju hon tagit studenten, otur nog. Nina var då här i Lycksele för att ta körkortet och jag fick ett litet SMS vid tiotiden så vi bestämde en dejt. Tortillatoast med kyckling och sweet chili. Jag dör så gott det är.

Är det någon fler som känner sig sugen på ett riktigt åskväder?


Jag och Nina i Polen, September 2007

Min rosa väska

Igår köpte jag en dataväska. Knallrosa och skitbillig. Passar perfekt ju!



Tvättbjörnen USA pratar om

Jag har faktiskt aldrig sett en tvättbjörn, men en sak är säker. De är inte fina.

http://suprbay.org/showthread.php?p=182716

sött suger

Det ät inte klokt vad jag är sötsugen. Har varit arg över att vissa har ett så enormt stort intresse över vad jag stoppar i mig  så jag har indirekt ytänkt på choklad hela dagen.

Jag är kär!

Hur skulle du säga att förälskelse känns? Pirrar det i hela kroppen och man är glad och entusiastisk och euforsik? Då är jag förälskad. Inte i en person utan i mina pengar. Nej, jag tycker inte alls det är dumt. Jag är så frultansvärt glad över att jag äntligen kommer att få ha pengar att jag inte kan låta bli att lägga huvudet på sned á la J.D och drömma mig bort. Jag drömmer mig bort till den underbara dagen då jag får mitt lönebesked från Frösunda. Det låter som att jag absolut har en chans att få fortsätta att jobba där i höst och det innebär ännu mer klirr i den gapande tomma och utsvultna kassan. Halleluja, jag drömmer mig bort tills när jag får bränna pengarna på en tvåveckors semester på en varm kanarieö!

14,5h

14,5 timmars jobb inatt. Emma ringde sig sjuk och jag ryckte in. Jobb, jobb, jobb. Hårt slit många gånger men jag älskar att tjäna pengar. För pengarna blir det att snart steka sig på playan i solen. För det är ju så, hur kul man än har att tjäna pengar, så är det alltid roligare att göra sig av med dem :)

Äckliga gubbjävel

Jag vet inte vad man kan beskriva det som. Ett morr eller ett stön. Ett morrande stön. Först tittade han på mig och lät men jag gick förbi, då gick han och stönade i mitt öra.

Dö, äckliga gubbjävel, dö!